“”

Elbilsladdning

Elbilsladdning hemma på gården

Med en laddstolpe eller laddbox möjliggöra du elbilsladdning hemma och kan köra din elbil på el du själv producerat. Solpower hjälper dig att hjälpa miljön och fylla bilen med kraft.

Producera din egen el

Elen producerar du via solceller på taket av ditt hus. Det gör att du inte behöver köpa lika mycket el från ditt elbolag och kan ju så klart också sälja den el du inte själv använder.

Billig elbilsladdning

Din elbil kan du ladda billigt och smidigt i garaget eller på uppfarten. Genom att ladda hemma i en laddbox slipper du ladda längst vägen och den egenproducerade elen gör användandet av elbilen billigare och smidigare.

Grönt ROT-avdrag, 50%

Det gröna rotavdraget ger dig som köper och installerar laddbox hemma en skattereduktion på 50%.
Se mer på Skatteverkets hemsida.

elbilsladdning zappi laddbox

ZAPPI V2 laddbox – elbilsladdning i världsklass

Zappi är en laddbox ger, förutom laddning med energi från elnätet, också möjligheten att ladda din elbil med enbart överskottsenergi från husets solceller eller batterilagring.

Med fasbalanseringen justeras laddeffekten på din elbil vilket gör att huvudsäkring inte överbelastas, om du samtidigt t.ex. använder spisen, tvättmaskinen eller övriga hushållsmaskiner.

Med Zappis tre laddningslägen kan du maximera användningen av egenproducerad solel. Detta görs med de smartaste lägena ECO & ECO + lägen. Valet blir ditt:
Du kan ladda din bil med bara köpt el, bara överskottsenergi eller en mix och via en grafisk display få överblick och historik över förbrukning och egen användning.

Fasbalanseringen möjliggör att du kan ladda med upp till 32A till bilen (om din bil klarar detta) fast du bara har 16A nätsäkring. Förutsättningen för detta är om dina solceller eller batterilagring samtidigt ger 16A. Kombinerat med 16A från nätet ger 32A till bilen.
Om solen skiner bara lite grann kan ett annat exempel se ut så här: 16A från nätet till bilen + 4A från solcellerna till bilen =20A till bilen.
Det inställda värdet på lastbalanseringen sköter automatiskt hur många ampere bilen kan laddas med. Allt presenteras i realtid på den informativa displayen.

Zappi kan också ställas in för nattladdning då elen är billigare och en Hub kan användas för styrning och övervakning via en telefonapp.

Om du inte har solpaneler fungerar ZAPPI som andra elbilsladdare eller laddboxar, men det är som en del av FerroAmp-systemet som fasbalanseringens enorma fördelar kommer dig till del. Läs mer om Ferroamp här, det enerihubsystem som Solpower erbjuder.

Ladda bilen med solel

Smidigt och smart

Vi rekommenderar våra kunder att installera elbilsladdare i samband med solceller eller förbereda för elbilsladdning. Sverige har en hög ambitione att fasa ut den fossila fordonsparken till förmån för allt fler elbilar.

Att kunna ladda sin bil hemma är både smidigare och billigare än vid allmänna laddstationer och i kombination med batterilagring hemma av din solel är du framtidssäkrad på detta område. Nu kör vi!

Elbilsladdning med högre effekt

Med en laddstation kan du ladda med högre effekt, vilket gör att bilen laddar snabbare.

Ladda säkrare

En laddstation är säkrare att ladda från eftersom den kommunicerar eventuella fel och stoppar laddningen när batteriet är fullt.

Ladda inte i vanliga uttag

Vanliga vägguttag är inte utformade för att tåla hög belastning under lång tid. Värmebildning kan uppstå, vilket innebär brandrisk.

Mode 2-kabeln i undantagsfall

Mode 2-kabeln som levereras med de flesta elbilar kan kopplas mellan elbilen och ett vanligt uttag. Det bör ses som en reservlösning och inte som en standard för hur bilen laddas. Både kabel och kontakt kan skadas vid daglig användning av Mode 2-kabel.