“”

Solpowers blogg

Stödtjänster med Ferroamp

apr 16, 2024 | Batterilagringsfrågor, Driftsfrågor, Stödtjänster

Solpower är stolta återförsäljare av energilösningar från Ferroamp. Om du investerar i en EnergyHub-växelriktare och batteri från Ferroamp, öppnar du upp möjligheten att optimera din solcellsanläggning för ökad avkastning. Stödtjänst med Ferroamp möjliggör att du kan använda ditt batteri för egenförbrukning och samtidigt var del av en stödtjänst.

Använd batteriet på två sätt

Det som gör Ferroamp unikt är dess förmåga att använda batteriet på två sätt – för att sälja stödtjänster till elnätet och för egen användning. Genom att ansluta till Ferroamp-systemet kan du erbjuda stödtjänster till elnätet genom att hyra ut ditt batteris kapacitet, som sedan kan användas vid behov. Ditt batteri ingår då i ett virtuellt kraftverk tillsammans med andra batterier och kan fjärrstyras för att svara på signaler från elnätet. En av de stödtjänster du kan sälja med ett Ferroamp-system är FCR-D.

Ta del av fasbalanseringens fördelar

Ferroamps batterilösningar ger dig fördelar på flera sätt. Med deras avancerade teknologi kan du dra nytta av batteriets smarta funktioner samtidigt som du stödjer elnätet och får ekonomisk ersättning. Du kan lagra överskott av solel, hantera effekttoppar och dra nytta av prisvariationer under dagen. Dessutom får du tillgång till deras specialfunktion för fasbalansering, vilket inte bara skyddar huvudsäkringen utan också möjliggör en smidig och snabb laddning av elbilar.

Läs fler frågor och svar om solel och solceller här.