“”

Solpowers blogg

Vilka solceller ska jag välja?

apr 18, 2023 | Installationsfrågor, Utrustning för solel

Solpower erbjuder solpaneler från Trina solar, JA solar, Longi, Jinko samt Denim mfl. Det korta svaret på varför vi valt dessa leverantörer är att de är otroligt bra. Önskar du ett mer detaljerat svar på varför ett visst varumärke är att föredra före ett annat utifrån en anläggnings unika förutsättningar berättar vi gärna mer. Vår expertis är din tillgång och vi hjälper dig i valet av solceller som utifrån dina önskemål och förutsättningar är mest lämpliga.

De paneler vi erbjuder är certifierade under IEC 61215 och CE-märkta vilket innebär att de är ordentligt testade. Du kan vara trygg med att de egenskaper som panelernas produktblad beskriver har kontrollerats och testats.

Vid valet av solceller är den mest avgörande frågan alltid den totalt installerade effekten. Ibland får man välja de paneler som utifrån sin storlek bäst kan passas ihop till en komplett installation utifrån takets mått och förutsättningar.

Olika utseende på solpaneler

Den kosmetiska skillnaden på olika panelerna påverkar valet men den mest avgörande faktorn vid val av solpaneler är funktionaliteten och effekten som levereras.


Solpower levererar i huvudsak två färger på solpaneler:

Black: Silverram, silvertrådar på cellerna, en panel som är något effektivare än helsvarta.
Full black: Helt svarta paneler som är lite kostsammare, men som många väljer av utseendemässiga skäl.

Välja paneler ur miljösynpunkt

Det går också göra ett aktivt val ur miljösynpunkt och välja solpaneler som tillverkats i Europa och inte transporterats ända från Kina. Det är en bra ansats och det finns bra argument för att välja mer närproducerade solpaneler. Det man bör veta är att råmaterialet i solceller i det närmaste alltid kommer från Kina men kan monteras på olika platser i världen.

Solpowers svenska leverantörer

Solpower är stolta över att kunna erbjuda montagesystem Weland som är svensktillverkat och har erkänt hög kvalitet. Även svensktillverkade växelriktare från FerroAmp går att välja om du som kund önskar mer närproducerade inslag i din solcellsanläggning.

Fler frågor och svar om solpaneler och solel här.